Kaj Slovence zanima?

Kaj Slovence zanima?

To vprašanje si postavlja marsikateri tržnik, marsikateri novinar in predvsem vsak politik. No, tudi navadnega državljana zanima kaj navdušuje sotrpnike.

Zato sem se pred par meseci lotil vikend projekta, ki se je razširil na več vikendov in zrasel v obliko, ki jo lahko trenutno testirate na mclion.tuinzdaj.net/novicev/.

Na tem spletnem mestu boste dobili odgovor “Kaj Slovence danes zanima?". Odgovor bo v obliki spiska novic, ki je obtežen po zanimanju slovenskih bralcev in časom objave. Večje kot je zanimanje v določenem času, višje se bo izpisala.

Tako lahko hitro ugotovite kaj zabava, kaj muči in kaj … Slovence. Slovence pa zato, ker za vir informacij jemljem slovenske medije.

Pa ne naredite si prehitro slabega mnenja o naših obsesijah. Občasno so kičaste, čudne, plebejske in zelo neintelektualne, ampak vedno so zanimive, če ne drugo iz antropološkega vidika.

image

Kako deluje?

Program v ozadju sledi objavam okoli 40 slovenskih medijev. Pregleda Facebook, Twitter in Google+ in ugotovi koliko zanimanja povzročijo te objave na omenjenih socialnih platformah. Večje kot je skupno zanimanje, višja je številka.

Naj poudarim, da gre predvsem za peskovnik, kjer testiram razne pristope in včasih tudi pridem do odgovorov, ki me zanimajo. Če mi to uspe, dodatek ostane v aplikaciji, sicer ga odstranim.

Vam je všeč?

Če vam je servis všeč, si naslov shranite. Je na začasnem strežniku, ampak ko ga bom premaknil, bom poskrbel, da ne boste izgubili naslova. Če bo dovolj interesa, bom iz njega naredil seveda “pravo stran”.

Rabim vašo pomoč

Sedaj sem pred dilemo. Kako bi razvijal ta servis naprej? Naj iz njega izdelam mobilno aplikacijo ali naj to spletno mesto uredim, da bo čimbolj lično in uporabno ter ga objavim na nekem enostavnem naslovu, ki si ga boste zapomnili?

Dodam komentarje? Možnost delitve (share) objav? Možnost označevanja prebranega? Možnost … ?

Odgovore pustite v komentarjih ali pa mi pišite na Twitterju.