Slovenci smo obsedeni z nosečnostjo, postavo in denarjem

Danes je Google predstavil novost, ki jo je poimenoval "Instant search". Po njihovih podatkih naj bi tako uporabniki prišparali nekaj sekund pri iskanju s tem, da Google predvidi (poskusi uganiti) kaj si želite iskati in vam poleg besed, ki ste jih morda želeli vpisati, ponudi tudi že rezultate nanje. Baje večina Američanov išče za vreme (weather), zato se ob vpisu W pojavi takoj rezultat za vreme. Uporabno zanje, za nas pa bomo videli, ko to vklopijo.

"Nova fora" deluje trenutno samo na google.com (če ga imate v angleščini). Jasno sem moral takoj preskusiti. Ne vem pa zakaj mi je najprej prišlo na pamet "kdaj". Iskreno nimam pojma kaj sem hotel napisati za tem...Google me je namreč šokiral s predlogom kaj verjetno jaz hočem sedaj najti in tudi z rezultati zanj. In kaj naj bi bilo logično, če nekdo v Sloveniji napiše "kdaj"? Jasno.. KDAJ NAREDITI TEST NOSEČNOSTI, kaj pa drugega?!

Ok, si reče človek. Če pravi Google, me to vsekakor mora zanimati. Google že ve... Tudi rezultatov je dovolj, kar 199.000. Mnogi na slovenskem spletu očitno pišejo in iščejo o tem kdaj narediti test nosečnosti. Ne vem pa če je to dober znak za Slovenijo ali ne. Je toliko žensk, ki poskuša zanositi ali je toliko, ki jih skrbi, da so noseče? To verjetno zvemo ob naslednji nadgradnji. Ponavadi pa takšne zadeve kot posledico prinesejo večjo rodnost. :)

Čeprav pri nas še ni "instant searcha", pa imamo t.i. "suggest" (predlagaj) funkcijo, ki deluje tudi na google.si. Pa sem se malo poigral... Kaj se zgodi, če vpišem najbolj pogoste začetke vprašanj? Kaj Google meni, da si v Sloveniji želimo iskati v tem primeru? Oziroma kaj Slovenci najbolj pogosto iščemo, da se začne s temi besedami? Rezultati so me presenetili...skoraj. :)

Itak, da sem to moral storiti, da kontriram 24ur, žurnalu in podobnim, ki vsake 3 mesece reciklirajo "zgodbo" o tem kaj Google predlaga za določene ameriške fraze in noben si ne vzame 5 minut, da bi preveril slovenske...

Pa poglejmo...

 

Kje …

Vuvuzele so uničile svet. Še danes, ko vprašaš Google KJE, ti kot prvo ponudi "Kje kupiti vuvuzelo", šele za tem nas zanima "Kje kupiti herbalife". Herbalife je itak hit odkar se spomnem, da obstaja TV in jasno je, da človek mora bit šlank, da lahko se začne ukvarjati z najbolj pomembnim vprašanjem v Sloveniji (beri zgoraj). :) Vseeno pa me mede, da se Slovenec vpraša "Kje je Slovenija?"..Fantina, čas je, da ponoviš tisti razred osnovne šole, ki si ga prešprical...

Kdo …

To vprašanje sploh ni zanimivo. Kdo je kuhar? Kdo gre v Afriko? Sami reality šovi oziroma nekaj podobnega verjetno. Všeč mi je eksistencialni "Kdo smo?" Žal tukaj Google ne ponuja kakšne posebne pomoči, vsaj v obliki enostavne povezave ne.

Zakaj …

Zakaj? Zakaj zakaj zakaj? Sej veš... tisto tečno vprašanje, ki ti ga štiriletnik ponovi med vsakim drugim vdihom. Brez tega vprašanja ne bi daleč prišli...ampak Zakaj moški ljubijo mrhe?!

Zakaj si me pustila? Jah, ker si mrha verjetno...in si se spraševala Zakaj je morje slano? pa Zakaj je nebo modro?, verjeto po tem ko si se spraševala Zakaj sanjamo?...upam vsaj, da ni bilo povezano z Zakaj ne zanosim?

Zakaj ne …

Nisem si mogel kaj, da ne bi nadaljeval z Zakaj ne... In dobil največja slovenska eksistencialna vprašanja... Zakaj ne zanosim?... Zakaj ne morem zanositi?... Zakaj ne shujšam? (mogoče si noseča?)...Zakaj ne dobim menstruacije? (Hm, verjetno si res noseča)... Verjetno pa je zadnja opcija povezana s prvimi dvemi: Zakaj ne pride do izliva?

No, vsaj lahko rečem, da očitno v Sloveniji aktivno delamo na potomcih...da jih dobimo ali da jih ne bi slučajno.

Zakaj sem …

Moral sem preveriti še drugo plat medalje. Zakaj sem...? In ugotovimo, da se vsaj pri nas ne sprašujemo več "Zakaj sem noseča," ampak je bolj pomembno vprašanje "Zakaj sem brez denarja?" Resno? Google ti bo dal rešitev za tvoje finančne probleme? Google ti bo povedal zakaj porabiš vse kar dobiš za prčkarije, ki jih ne potrebuješ?

Podobno je Zakaj sem osamljen? Odgovor je jasen... VISIŠ NA INTERNETU in sprašuješ Google zakaj?!

Tudi dekletom, ki se sprašujejo zakaj so samske, lahko odgovorimo podobno...:)

Kako …

No, po Zakaj sem brez denarja, se inteligentna spletno usmerjena oseba vpraša Kako do denarja? :) Tisti, ki se sprašujejo o Zakaj ne shujšajo, pa se začnejo spraševati Kako naj shujšam?

Tu imamo tudi tiste nesrečne, ki jim ne znese zanositi in sprašujejo Google za zdravstvena vprašanja, kar velja tudi za tiste, ki se sprašujejo o tem kako se zrediti...Vsaj med.over.net bi odprli, če se že doktorja bojite. Ampak vas razumem..v času, ko se doktorji kregajo zaradi nadur, ne bi rad ga dobil ravno ko je tečen...kar sploh ni težko.

Kako se …

Podobno kot kako. Radi bi se zredili, radi bi zgubili trebuh (ej, po 30 bo dosti težje, začni že danes)... Po drugih rezultatih pa zgleda, da imamo v Sloveniji velike probleme z insekti. Tarejo nas muhe, bolhe, mravlje...in mozolji ter celulit.

Kako naj …

Nadaljujmo s "how to" vprašanji. Mudi se nam shujšati (Kako najhitreje shujšati?), mudi se nam do denarja (Kako najhitreje do denarja?) in jasno, mudi se nam zanositi (Kako najhitreje zanositi?). Pa mi sploh imamo dovolj vrtcev za ta baby boom, ki se pripravlja?! Sploh pa, ker očitno jih kar nekaj tudi išče partnerja (Kako najti partnerja?), verjetno s ciljem ustvarjanja družine (zanositi)...

Kdaj …

Zamenjajmo temo. Dovolj imam te wannabe nosečnice. Kdaj v porodnišnico? Ok, ok...Kdaj rastejo gobe je bolj ...no, je vsaj v pravem cajtu... Sedaj rastejo gobe. Kaj sprašuješ internet, pojdi ven pogledat! :)

Sem …

Še ena eksistencialna. Sem...noseča! :) Končno ena. Čestitke! Uspelo ti je..po toliko iskanjih "zakaj ne zanosim" in "kako zanositi" si končno ugotovila, da si noseča...ali se sprašuješ o tem... Si noseča? Sem noseča? hm... še bo treba poskušati. Vsekakor ti odsvetujem druženje z osebami, ki iščejo za "Sem marina?" ali "Sem kavarna?". Ti morajo imeti velike življenjske težave. Če bi bil marina ali kavarna, bi jasno to že vedel. Imaš v sebi jahte z odurno lepimi ljudmi na njih? Ne? Torej nisi marina... Imaš v sebi pijanca? Ja? Hm... Verjetno je ta tisti, ki "Sem kar sem" ali pa "Sem v trendu"...Upam samo, da to ni "Sem kot berač pod njenim oknom"..razen, če imaš kakšen fetiš za pijane klošarje. :)

Ne bi se rad ponavljal, ampak očitno je v Sloveniji nosečnost največja skrb, sledijo pa ji denar in postava. Deluje, kot da se vse vrti okoli seksa - od poti do njega, do poti po njemu... Kar me niti ne preseneča. :)

 

{% img /images/posterous/2010/09/14788335-sem.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788338-kdaj.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788341-zakaj%20ne.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788333-kdaj%20-%20instant%20search.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788336-zakaj%20sem.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788339-kdo.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788342-kako.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788334-zakaj.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788337-kako%20naj.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788340-kje.png %} {% img /images/posterous/2010/09/14788343-kako%20se.png %}