Vikend zabava, izboljšaj izgled Facebooka

{% img /images/posterous/2009/09/2346289-Picture%201.jpg %}

Nedelja. Zadnji dan "počitka".  Za vse tiste, ki jim osnovni prikaz od Facebooka ni všeč, je tukaj ena malenkost. Pravzaprav si lahko s tem dodatkom spremenite izgled (skoraj) kateregakoli spletnega mesta.

Stylish omogoča nalaganje prilagojenih CSS datotek čez neko spletno mesto, ne da bi morali imeti dostop do strežnika le tega. Zanimiv dodatek za vse tiste, ki imajo radi spremembe ali kontrolo nad le-temi...

Najprej potrebujete omenjeni dodatek za Firefox poimenovan Stylish, če vam ta brskalnik ni všeč, lahko naložite novi stil tudi v Internet Explorer z dodatkom IE7Pro, za Opero in Chrome pa ni potrebno nalagati nobenega dodatka, saj Opera podpira prikazovanje prilagojenih stilov, Chrome pa v zadnji verziji omogoča nalaganje uporabniških skript.

Naslednji korak je izbira željenega stila in klik na pravi gumb na predstavitveni strani le-tega. Stile dobite na spletnem mestu userstyles.org.

Kot pa sem napisal že v naslovu, je cilj vsega tega pisanja predstavitev "najnovejše" oblike za Facebook, ki ga naredi malenkost bolj prijetnega za oči, saj zgladi robe, ustvari sivo ozadje, fotografije obrobi z okroglim črnim robom in še nekaj stvari. Vsekakor za preiskusit - Comprehensive "Newest" Facebook Redesign.

Sicer stvar okusa, na omenjenem spletnem mestu je na tisoče različnih prilagoditev spletnih mest, ki jih vsak dan uporabljate (tujih seveda)...